Bez internetu to v dnešnej dobe jednoducho nejde. Keď som potreboval niečo súrne vyhľadať, pozrieť autobusové spoje či napísať kamarátovi, musel som sa spoľahnúť aj na mobilný internet. Avšak nechcel som moc platiť za drahé dátové balíčky. A tak som využíval smiešne 100 MB dáta s pomalou rýchlosťou, až kým mi jeden známy neodporučil 4ku.

Bol som sa raz zabaviť s kamarátom v meste, no on namiesto zábavy stále len ťukal do mobilu. Keď som ho zo srandy podpichol, že asi musí byť bohatý, keď má na také účty, s fleku mi povedal, že ho ten internet nestojí ani 10 €. Internet využíva dennodenne a štvorka mobilný operátor mu ponúka neskutočné ceny. Keď som to počul, nechcel som veriť vlastným ušiam. Ako je to len možné? To som musel mať aj ja.

Nový mobilný operátor

Nehanbím sa povedať, že som o 4ke pred tým nepočul. Niečo málo som zachytil v televízií, ale veľa pozornosti som tomu nevenoval. Po rade od kamaráta som sa však rozhodol navštíviť internetovú stránku mobilného operátora s príznačným názvom 4ka, a bol som ohromený. Nie fakt, nepreháňam.

Na ich stránke som sa dočítal, že okrem výhodného volania a SMS služieb ponúkajú aj, už spomínané, výhodné dátové balíčky. A presne to som hľadal. Keďže som platil za internet v mobile nemalé účty, a rýchlosť a objem dát bol žalostný, neváhal som ani sekundu a ihneď som sa rozhodol pre zmenu.

Nie len výhodné dáta

Prejsť ku 4ke sa mi oplatilo nie len kvôli mobilným dátam – aj keď musím povedať, že tie boli pre mňa hlavným impulzom – no hlavne kvôli super ponuke volaní a SMS. Už v základnom paušálu s názvom TO.10, som mohol mať 10GB dát internetu, 100 minút do všetkých sietí a volanie po 3. minúte v sieti 4ka úplne zadarmo. A teraz sa podržte – to len za neuveriteľných 7,50 €. No nie je to úžasne?

Výhodou bola aj kúpa nového telefónu s príslušnou zľavou. A tak som sa rozhodol prejsť nie len na dátový balíček, ale na celý paušál.

Keď chceš byť najlepší, musíš mať to najlepšie

Aj keď už ten prvý balíček vyzeral lákavo, povedal som si, že budem rúbať o čosi vyššie. V druhom balíčku TO.15 totiž ponúkali nie 10, ale rovno 15GB dát, 300 minút volaní a SMS a taktiež volania po 3. minúte zadarmo. To už znelo celkom dobre. Avšak to, čo som našiel ďalšie, ma odrovnalo.

Paušál s názvom To.nekonečno bol presne to, čo som hľadal. Neobmedzené dáta, neobmedzené volania do všetkých sietí z územia SR a neobmedzené volania do siete 4ky. Proste neobmedzený paušál práve pre mňa. A cena? Len 20€ mesačne. To je proste neodolateľná ponuka.

Wifi do vrecka

Na stránke som však našiel aj jeden dátový balíček, ktorý ponúka štvorka mobilný operátor. Jednalo sa o balíček s názvom To.nekonečné DÁTA, ktorý ponúkal takpovediac wifi do vrecka. Jedná sa totiž o neobmedzené dáta za neskutočnú cenu. Len si predstavte surfovať na internete celý mesiac len za 12€ mesačne.

Ja som si pri tom hneď predstavil kamaráta a jeho syna. Obaja sa totiž od mobilu nehnú ani na krok a môžem s istotou povedať, že väčšiu časť dňa strávia vo virtuálnom svete, ako v tom reálnom. Tento balíček je pre nich ako stvorený. Taktiež ponúka aj volania, avšak za každú minútu či SMS si zaplatíte 4 centy. Je tak len na vás, či potrebujete len dáta, alebo aj výhodné volania.

Pre mňa bol jednoznačným víťazom spomínaný paušál za 20€, aj s výhodnými volaniami. Tento dátový balíček je skôr cielený na mladých a študentov, ktorým stačia rýchle a neobmedzené dáta. Keďže v dnešnej dobe sa cez internet dá spraviť skoro všetko, od hľadania informácií až po komunikáciu.

Doplnkové balíky

Ak by sa niekto činil a internet by náhodou dokázal prečerpať, na stránke som našiel aj možnosť dokúpenia doplnkových balíkov k paušálu. Napríklad s balíkom Giga si za 1 € dokážete prilepšiť o 1 GB dát v sieti 4ka. Čo je vcelku slušné.

Z vlastných skúseností tak celkovo môžem zhrnúť, že som sa rozhodol správne a svoje rozhodnutie by som už nezmenil. Štvorka je mobilný operátor, ktorého som dlho hľadal.

Pridaj komentár